Nieuwbouw Beekenkamp | Nederland

Bij plantenkwekerij Beekenkamp heeft Enthoven Techniek in 2 fasen, 9 hectare nieuwbouw gerealiseerd voor de opkweek van jonge planten.
Enthoven Techniek is verantwoordelijk voor de watertechnische, elektrotechnische, klimaattechnische en groeilichtinstallaties.
In samenspraak met Beekenkamp zijn de wensen op gebied van besturing, hygiëne protocollen (GSPP) en service voorziening optimaal gecombineerd in deze installaties.
Het plan omvat 134 eb- en vloedvloeren met DAN-bovenberegening in combinatie met een moderne waterzuivering waarmee 99% van het gebruikte water wordt gerecirculeerd. Het leidingwerk bestaat uit 63 kilometer PVC pijp zowel ondergronds als bovengronds aangebracht.
De eisen wat betreft de uniformiteit in watergift op de eb- en vloedvloeren zijn hoog. Enthoven heeft hier op ingespeeld door realisatie van een slim ontwerp met dubbele leegloopleidingen, waardoor de eb- en vloed vloeren uitzonderlijk snel leeg lopen.
Om  het drain- en hemelwater optimaal te kunnen recirculeren wordt er ontsmet met Apollo lage druk UV-ontsmetters met een capaciteit van 90 m³/u. Verder is er een ‘state of the art’ belichtingsinstallatie bestaande uit 4500 armaturen aangesloten op 32 groeilichtpanelen. In de elektrisch installatie zijn er voor “net“ uitval speciale voorzieningen voor noodstroombedrijf opgenomen.
Uitdagend in het project was de bijzonder korte oplevertijd van 20 weken met een prachtig voorbeeld van ‘High end’ tuinbouw als resultaat.